Ezt olvasta már?

Koronavírus - Újabb védőeszközök és fertőtlenítőszerek érkeztek vidéki városokba

Újabb fertőtlenítőszer-szállítmányok és egyéni védőeszközök érkeztek vidéki városokba, Szegeden lélegeztetőgépek kezeléséről indítottak oktatást egészs...

0

Célegyenesben a „Keresd a helyit!” kampány

Hiánypótló országos termelői adatbázis a VAN Alapítványtól

Hazai termelői szervezetek és az Európai Unió Regionális Fejlesztési Alapjának támogatásával létrejött Magyarország legnagyobb, nyilvános, helyi termelői adatbázisa.


hirdetés

A több mint 2600 hazai élelmiszertermelő elérhetőségeit tartalmazó online adatbázis, a www.keresdahelyitkampany.hu, a VAN alapítvány „Keresd a helyit!” elnevezésű közösségi programjának egyik eleme. A szemléletformáló, komplex kommunikációs kampány a helyi élelmiszerek fogyasztására ösztönöz, Magyarország hat vidéki régiójában.

A 2011 decemberében elindított „Keresd a helyit!” program fő célja, hogy informatív és szemléletformáló módon – a fogyasztók, a termelők és a helyi gazdaság szempontjait egyaránt hangsúlyozva – hívja fel a figyelmet a helyi élelmiszerek fogyasztásának fontosságára. A VAN Alapítvány történetének legnagyobb, társadalmi célú, szemléletformáló kampánya az Új Széchenyi Terv keretében, az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásával valósul meg, Magyarország hat vidéki régiójában.

A „Keresd a helyit!” kampány elsődleges célja, hogy  változatos és a közvéleményt széles körben elérő kommunikációs eszközök és csatornák bevonásával ismertesse meg a helyi termékek fogyasztásának előnyeit. Ilyenek például a helyi termékek munkahelymegtartó és gazdaságélénkítő hatása, illetve az, hogy célba juttatásuk alacsonyabb környezetterheléssel jár.

A kampány során 2011 novemberében a VAN Alapítvány megbízásából egy átfogó, reprezentatív, telefonos kutatás készült a hat régióban (Nyugat-Dunántúl, a Közép-Dunántúl, a Dél-Dunántúl, Észak-Magyarország, az Észak-Alföld, Dél-Alföld), amely során régiónként felmérték a helyi élelmiszerek fogyasztásának trendjeit. A kutatás a kampányidőszak végén, 2012 februárjában ismételten lezajlik majd, és a felmérés eredményeit regionális sajtótájékoztatók keretében adja közre a VAN Alapítvány.

A kampány intenzív kommunikációs szakaszában, 2011 decemberében átfogó marketingkommunikációs és sajtókampány kezdődött mind a hat régióban, amely jelenleg is tart. Regionális, kistérségi és helyi lapokban, helyi rádiócsatornákon, illetve országszerte 1200 óriásplakáton hívja fel a VAN Alapítvány a kampány legfőbb üzeneteire a figyelmet.

A széles körű online elérést a Keresd a helyit! Facebook-csoportján túl (www.facebook.com/keresdahelyit), egy integrált regionális bannerkampány, valamint a téma iránt elkötelezett közéleti szereplők bevonásával elkészített kisfilmek biztosítják.

„Amikor megkerestek a szervezők, azonnal igent mondtam, hiszen nálam kevesen hisznek jobban a helyi termékek előnyeiben. Amikor Svájcban éltem akkor közelről megtapasztalhattam, hogy mennyit jelent egy közösség számára a helyi összefogás, az, hogy egymás termékeit keresik. Azóta én is így élek, igyekszem a helyi, esetemben a győri illetve Győr környéki termelőktől beszerezni az élelmiszereket.” – foglalta össze a programmal kapcsolatos gondolatait Vincze Ottó, válogatott labdarúgó.

2011 decemberében indult el a Keresd a helyit! kampány weboldala a www.keresdahelyitkampany.hu, amelyen a program részletei és aktualitásai mellett, a kampányhoz csatlakozó helyi termelők kereshető adatbázisa is elérhető. A helyi termékek iránti érdeklődésre jellemző, hogy elindulása óta az adatbázis több mint 50,000 oldalletöltést regisztrált. Az adatbázis létrehozásához a VAN alapítvány számos termelői szervezettel és egyesülettel alakított ki partneri kapcsolatot, amelyek nem csak a termelői adatbázis bővítéséhez, de a kampány népszerűsítéséhez is hozzájárultak.

A közép-dunántúli régióból, amely Komárom-Esztergom, Fejér és Veszprém megyéket foglalja magába jelenleg 330 regisztrált helyi termelő található a www.keresdahelyitkampany.hu oldalra feltöltött, bárki számára ingyenesen használható adatbázisban. A helyi termelőket és az irántuk érdeklődő tudatos helyi vásárlókat összekapcsoló, hiánypótló adatbázis a Közép-Dunántúli régióban az Országos Magyar Méhészeti Egyesülettel, a Közép-Dunántúli Biokultúra Egyesülettel, a Tihanyi Termelői Piaccal és az Akli Major Piaccal való együttműködéseken keresztül, illetve a régiós médiakampánynak köszönhető egyéni regisztrációk által jött létre.

A kampány következő lépéseként, február elején a VAN Alapítvány régiónként 300 ezer, azaz összesen 1,8 millió darab – a kampány jelmondatával és logójával ellátott – ingyenes, környezetbarát csomagolóanyagot oszt ki azoknak a termelőknek és szervezeteknek, akik csatlakoztak a kampányhoz és regisztráltak a weboldalon.

VAN0
0
0

hírek innen, onnan

A pikkelysömör a száját és a nyelvét is érintheti

A pikkelysömör a bőr bármely területét érintheti, beleértve a szájat és a nyelvet is. Ez utóbbin a repedések egy folt formájában...

Egy nap alatt több mint 900 halálos áldozata volt a koronavírusnak Nagy-Britanniában

Ez eddig a legmagasabb napi halálozási szám a szigetországban az adatok rendszeres közlésének kezdete óta.

Annyi turista ment Velencére, hogy le kell zárni a parkolókat

Az emberek a jó idő megérkeztével egyre kevésbé akarnak otthon maradni, a húsvéti szünetben még nagyobb roham várható.

Tombol a koronavírus, de egyre több ország fontolgatja a korlátozások feloldását

Mindeddig hivatalosan 1,43 millió koronavírussal fertőzöttet, 82 ezer elhunytat, több mint 301 ezer gyógyultat tartanak nyilván a világon....

Koronavírus: megugrott az új fertőzöttek száma Olaszországban

A friss adatok szerint 542-en haltak meg ma koronavírusban Olaszországban, ami alacsonyabb, mint az előző napi 604 fős adat, ugyanakkor az új...

Wizz Air: Ha másfél évre le kellene állni, azt is túlélnénk

A CNN neves riporterének, Richard Questnek adott interjút a Wizz Air vezérigazgatója, Váradi József. A menetrendszerinti járatok nagy...

Húsvéti receptajánló - Három különleges húsétel recept húsvétra, amit mindenki szeretni fog

Ha a húsvéti sonka mellé szeretne valami különlegeset, de nem túl bonyolultat sütni; három húsétel receptet ajánlunk.

Meddig érvényesek a lejárt okmányok?

A magyar állampolgárok Magyarország területén hatályos, lejáró hivatalos okmányai a veszélyhelyzetben is, annak megszűnését követő...

Elolvadunk: új taggal bővült az ATV műsorvezetőjének családja - videó

Török Réka, az ATV műsorvezetője hetek óta otthon van és otthonról dolgozik, csak akkor megy be a munkahelyére, ha feltétlen szükséges.

Sport

Michelisz Norbi azért csapódott a korlátnak, mert a kislányai benyitottak

Íme a magyarázat a tegnapi igen fura kicsúszásra.

Isten keze végzett magával - kokainkirály lett a világbajnokból

A világ azt hitte, hogy Diego Maradona pályafutásának 1991 áprilisában vége. Rosszul hitték.

Cristiano Ronaldo visszatérhet Madridba, igaz ez Mbappén is múlik

Az olasz lapok szerint a korábbi közönségkedvenc madridi léptékkel mérve "bagóért" térhetne vissza a Bernabéuba.

Inkább zsíros kenyéren élt, de sosem ajánlgatta magát

65 éves lett a magyar kézilabdasport halhatatlan játékosa, Kovács Péter.

Lampaert: "Előző szerdán megint rájöttem, hogy nekem van a legjobb munkám a világon"

Mennyire unalmasak a hétköznapok egy belga versenyző számára, főleg a Flandria hetében? Yves Lampaert erről írt egy naplót.

Kenesei: vége!

29-szer játszott a magyar válogatottban.

Csődbe mehet a Bundesliga egyik nagy klubja, ha nem indul újra a szezon

A vezetőség szerint jelen helyzetben a létéért küzd a patinás klub.

Az UEFA-elnök szerint a Liverpoolnak jár a bajnoki cím

A március közepe óta szünetelő angol pontvadászat brit sajtóértesülések szerint júniusban és júliusban fejeződhet be, zárt kapus meccsekkel.

Már nem kell Ronaldo a Real Madridnak? Kérdéses a világhírű sztárfocista sorsa

Nehéz elhinni, de a spanyol csapat tényleg nem pályázik a világ egyik legjobb futballistájára.

Már nem biztos a visszavonulásában a az ETO kézikapusa

A kialakult helyzet és a tokiói olimpia elhalasztása miatt átgondolja helyzetét Kiss Éva.

0

Bulvár

Kell-e a megvásárolt élelmiszereket fertőtleníteni a koronavírus idején?

Az elmúlt hetekben a koronavírus-járvány alapjaiban változtatta meg az életünket. Egyre többen már csak maszkban hagyjuk el a házat, és úgy tűnik, hogy odafigyelünk a social distancingre, azaz a megfelelő távolságtartásra is. Ami viszont a legfontosabb, hogy egyre többen kezdtünk el tudatosan odafigyelni a személyes higiénia alapjára, a kézmosásra és kézfertőtlenítésre is. De mi a helyzet a megvásárolt [?]

Úgy tűnik, idén otthon húsvétolunk - minden le lesz zárva

Egyre több hazai turistacélpont település kéri az embereket, hogy idén ne látogassanak el hozzájuk.

Színészből lett rendőrségi szóvivő - A jóképű Gál Kristóf az operaív törzs vicces tagja

Gál Kristóf az ORFK vicces és szerethető szóvivője mindenkinek a szívébe belopta magát.

18 évesen minden végtagját elvesztette, így él ma

Bakteriális meningitisz miatt veszítette el végtagjait, felnőtt kora hajnalán.

Itt a magyar tudósok válasza: ekkor tetőzhet és érhet véget a koronavírus-járvány Magyarországon

Fekete reggelre ébredt Magyarország tegnap. Az új koronavírus-fertőzés miatt kilencen haltak meg keddre virradóra. Ilyen sok áldozata egy nap alatt még nem volt a járványnak. Közben az igazolt fertőzöttek száma is óriásit ugrott. 73 új beteg került be a statisztikába. Erre sem volt még példa a vírus hazai megjelenése óta. Ez vajon már a tömeges fertőzések jele? Mikor jöhet a járvány csúcspontja? Mikorra múlthat el a fenyegetettség? Ezeket kérdezik az emberek és ezeket kérdeztük mi is a járvány terjedésével is foglalkozó tudósoktól.

Pilóta volt, most kaját szállít házhoz

Nem jön zavarba, ha dolgozni kell: ha repülni nem tud, hát szerez pénzt máshonnan.

Ő Hajdú Péter gyönyörű barátnője - A 20 évvel fiatalabb Eszterrel már össze is költöztek

Hajdú Péter három és fél év egyedüllét után költözött össze új párjával.

Fontos bejelentések a Moltól a járványhelyzet miatt

A hazai olajtársaság frissítette pénzügyi és működési célkitűzését az idei évre.

Eláruljuk, hány évesen élvezik valójában a nők leginkább az együttléteket. Nem 30.

A legfrissebb statisztikák szerint a fiatalok valamikor 16-18 éves között élik át legelső szexuális élményüket. Ez ugyanúgy igaz a lányokra és a fiúkra is. Persze mondhatnánk, hogy ez már sokkal előbb is megtörténik, mert már az általános iskola végén is kialakulhatnak hosszútávú, szerelmes kapcsolatok.

"Ez sokakat fájdalmasan fog érinteni" - meghosszabbították a kijárási korlátozásokat New Yorkban

Április végéig meghosszabbították a kijárási korlátozásokat New York államban. Az Egyesült Államokban csaknem 370-ezer ember kapta el a koronavírust, és több mint 10-ezren haltak meg. Közben Kínában január óta most először nem volt olyan halál-eset, amit a koronavírus okozott volna.

Az emberek fuldokolnak, levegőért kapkodnak a szobákban - egy magyar házaspár helyzetjelentése New Yorkból

Egy fiatal, magyar házaspár a poklok poklát éli meg a metropoliszban. A feleség belgyógyász rezidensként küzd a frontvonalban, néha a végkimerülésig. A súlyos helyzetről a férj számolt be.

Kijárási korlátozás: bejelentést ígért Gulyás Gergely

Az ATV kérdezte a kancelláriaminisztert a Karmelita udvarán a mai sajtótájékoztató után.

blogmorzsák

Kommunista kiskirályok

Volt, aki a sofőrjét lőtte le, voltak, ak­ik elkártyázták a TSz pénzét, voltak, akik mindent elloptak, és volt, aki mindezt együtt próbálta megvalósítani.

Világsztárok lakáskoncertjei

Elton John, Alicia Keys, John Legend és még sok világsztár adott otthoni koncertet. A járványnak pozitív hatása is van.

Jön Kína válasza a Rolls-Royce-ra

A Hongqi L4 luxuslimuzint a Rolls-Royce riválisának szánják a kínaiak. Azért meg lennénk lepve, ha sikerrel járnának.

Mindenki itthon maradt, hogy fogjuk bírni?

„Saját családomban vizsgáltam meg, milyen változások indultak be a kényszerű módon együtt töltött pár hét alatt.“

10+1 könyv, amelytől a fotelben ragadsz

Ez az időszak sokféle kihívás elé állít minket. Ilyenkor fontos, hogy tudatosan időt szenteljünk a feltöltődésre.

Ferde lábujjak­tól, bütyöktől szenvedsz? Itt a gyors otthoni megoldás!

Remek lehetőség, hogy házilag hozd rendbe lábujjaidat.

Klasszikus töltött csirkecomb

Amikor nincs ötleted, már unod a rántottat, paprikást, rakottat, akkor jöhet a hagyományos töltött csirkecomb.

Mire kell figyelned, hogy ne legyél „rémhírterjesztő”?

"Összegyűjtöttük, mire ügyelj akár a közösségi médiában, akár újságíróként."

A koronavírus változásokat hozott az energiapiacokon is

Rugalmas intézkedésekkel segíthetik a kormányzatok a megújulóenergia-beruházásokat.

Átállunk a kör­forgásra: kész az uniós terv

Itt a „kinyer–legyárt–fogyaszt–ártalmatlanít” lineáris minta fenntartható EU-s alternatívája. Le a tervezett elavulással!

Megrázó kötet és so­rozat a New York-i ultraortodox zsidókról

Börtönben a világ közepén: A fiatal­sá­gát tönkretevő vallási fanatizmus­ról ír a zárt világból kitört lány, Deborah.

Készíts te is sótálat!

Nemcsak azt mondjuk el, hogy miért, de azt is hogyan csináld!

0