Ezt olvasta már?


Öttusa Eb - Jó magyar eredmények, bővült a hazai élmezőny

A magyar férfi és a női válogatott is eredményesen szerepelt a székesfehérvári öttusa Európa-bajnokságon.


hirdetés

A két kapitány elégedetten értékelt és egyformán arról beszélt, hogy idén bővült a hazai élmezőny, ami komoly versenyt vetít előre a jövőre kezdődő, másfél éves olimpiai kvalifikációs időszakra.

 

"Ami a legfontosabb, az az egyéni, ami olimpiai versenyszám. Azt gondolom, hogy a mostani Eb-n azért megmutattuk a magyarok erejét, hiszen az első hétben benne volt négy magyar, kettő a dobogón, ráadásul az első két helyen" - kezdte összegzését az MTI-nek Martinek János, a férfiak szakvezetője.

Emlékeztetett rá, hogy nemcsak ez az egy verseny sikerült jól, hanem az idén "jól felvette a ritmust" a válogatott, a világkupákról is hozta az érmeket, illetve a júliusi, alexandriai világbajnokságon is volt egyéni magyar érmes, és a csapat is dobogóra állhatott. Ahogy most az Eb-n is, melyen egyéniben összejött az első két hely, a csapat pedig az élen végzett.

"Azt gondolom, hogy összességében rendkívül jó versenynek tudhatjuk be ezt a hazai Eb-t" - szögezte le.

Arra a kérdésre, hogy az eredmények alapján hány versenyzővel tud számolni a következő, hosszabb időszakra, úgy reagált: legalább nyolccal.

"Az olimpiáért, úgy gondolom, mindenki harcba akar szállni. Ha belegondolok abba, hogy Kardos Bence, aki az idén nem szerepelt jól, de előtte remekelt, tavaly Európa-bajnok volt, mindenképpen vissza akar szállni a ringbe, és a két most kiesett versenyző, Regős Gergely és Marosi Ádám is, az már hét, és hozzájuk jöhet a még junior korú Koleszár Misi. Úgy gondolom, az év eleji fedett pályás viadal nagyon fontos lesz abból a szempontból, hogy kit lehet majd azután versenyeztetni" - tette hozzá.

"A legmerészebb álom egy aranyérem lett volna vagy kettő, de azért az a célkitűzés, hogy négy lány jusson a döntőbe, legyünk harcban az aranyéremért, legyen egyéni érmes és két versenyző végezzen az első hat között, teljesült" - emlékeztetett rá Kállai Ákos, a női válogatott szövetségi kapitánya, hozzátéve: ha egy ilyen prognózis teljesül, azzal elégedett lehet.

Az oroszok és a fehéroroszok távolmaradása miatt ezúttal négy helyet hat versenyző indítására volt lehetőség a hagyományos számban, de csak négy juthatott tovább az elődöntőbe. A kapitány meggyőződése szerint ugyanakkor, ha másik kettő jut tovább, "akkor is nagy eséllyel négy magyar lány lett volna a döntőben".

"Tehát alapvetően az, hogy hat lánnyal is lehetett már +gazdálkodni+, ez egyfajta előrelépés" - szögezte le.

Beszélt külön a negyedik női váltóról is, melyben egy fiatal - Bauer Blanka - és egy tapasztalt - a januári szülése után gyorsan visszatért - Alekszejev Tamara indult.

"A fiatalság és nagy rutin találkozása és egymás támogatása volt látható, nagyon jó kis párost alkottak ők ketten, nem sokon múlott az éremszerzés" - idézte fel, hozzátéve, hogy a dobogós hely nagyon jól jött volna mindkét versenyző számára az önbizalomnövelés szempontjából, de tulajdonképpen a negyedik hely is jó erre. Kiemelte, hogy Alekszejev Tamara fokozatosan lép előre, "ami a jövő évre azért biztató, mert azt látják a többiek, hogy vissza akar jönni".

"Ez presszió lesz rájuk nézve, hogy nekik is edzeniük kell, kőkeményen nyomniuk kell a tréningeket. Blanka a fiatalság, ott van benne a tűz és ő is előre fog lépni, ez is motiváció lesz a többieknek, hogy most már nem négyen, öten vagy hatan vannak, hanem heten-nyolcan. És minél többen vannak arra a pár helyre, annál nagyobb a nyomás és annál nagyobb a kiválasztódás a tekintetben, hogy tényleg a legjobbak kerüljenek oda" - hangsúlyozta.

A férfiaknál a magyarokon kívül csak a franciák jutottak be négy fővel a 18-as döntőbe, a nőknél pedig kizárólag a magyarok.

A hazai válogatott két első, két második és egy harmadik hellyel másodikként végzett az éremtáblán. Győzött a férfiak versenyében Bereczki Richárd és a Bereczki, Szép Balázs, Demeter Bence összeállítású csapat. Második lett Szép, illetve a Gulyás Michelle, Simon Sarolta, Barta Luca alkotta női együttes, míg harmadikként zárt egyéniben Gulyás.

A férfiaknál Demeter a hatodik, Bőhm Csaba a hetedik, a nőknél Simon a hatodik, Barta a tizedik, Guzi Blanka a 11. helyen végzett.

A múlt keddi nyitányon negyedik lett női váltóban az Alekszejev Tamara, Bauer Blanka páros, és hatodik a férfiaknál a Gyurka Márk Manó, Tamás József kettős. A hétfői záráson kilencedikként végzett a Réti Kamilla, Tamás József duó vegyes váltóban.

A versenyzőkre most pihenő vár, aztán megkezdődik a felkészülés a klubokban, az első válogatott edzőtábor pedig novemberben lesz Tatán. Azután hosszú kvótaszerzési időszak következik, melyet a 2024-es párizsi olimpia zár le. Azon országonként és nemenként két-két versenyző indítható.

 0

hírek innen, onnan

Megvadult kecskék randalíroztak az M2-esen - fotók

Az egyik megrémült állat rátámadt a Magyar Közút munkatársaira.

Új nagyköveteket nevez ki a NATO brüsszeli és belgrádi központjába Szijjártó Péter: ők kerülhetnek a képviselet élére

Új nagykövetet küld a NATO brüsszeli központjába és Belgrádba Szijjártó Péter. Értesülések szerint Balogh István volt helyettes...

Megfejtettük, miért ezt a váratlan bejelentést tette Orbán Viktor a családoknak

A kormány adó- és családpolitikájába illeszkedő, de vadonatúj eszközt vetne be a kormány a legújabb családtámogatási program...

Ismét számos ember magyar állampolgárságát vonta vissza Novák Katalin

Kárpátaljaiak és muszlim származásra utaló nevű orosz is elveszítette magyar állampolgárságát a felülbírálatban.

Csehország ellenőrizni fogja a szlovák határátkelőket

Az akcióban 500 rendőr és 60 vámtisztviselő vesz részt.

Magyarországon is tevékenykedhettek azok az ukrán hírszerzők, akikről orosz hackerek hoztak nyilvánosságra adatokat

A RaHDIt hackercsoport a Nemesis weboldalon tett közzé az Ukrán Külügyi Hírszerző Szolgálat mintegy 1500 alkalmazottjáról bizalmas...

Gyermekorvost keres a zalaegerszegi önkormányzat: plusz egy milliót adnak érte

A zalaegerszegi önkormányzat most gyermekorvost keres a VII. körzetbe, mivel a korábbi orvos, dr. Chilla Emese nyugdíjba vonult, így ez ő...

Megerősítette a Magyar Telekom hitelminősítését a Scope

Megerősítette a Scope Ratings a Magyar Telekom hitelminősítését – derül ki a hitelminősítő ma reggeli közleményéből.

Felpöröghetnek az események a világ legrégebbi bankjánál

Az olaszországi választások előtt a befektetők kivártak, most viszont felpöröghetnek az események a Monte dei Paschi di Siena 2,5...

Ujhelyi egyetlen kérdést szegezett Orbánnak

A szocialista EP-képviselő érdemi és megnyugtató választ vár.

Sport

Egy kocsma előtt verték halálra a sztársportolót

Korházba vitték, de nem tudták megmenteni az életét.

Így néz ki horrorsérülése után Cristiano Ronaldo - fotó

A portugál világsztár hatalmasat ütközött a kapussal a csehek elleni Nemzetek Ligája-meccsen.

Marco Rossi könnyek között nyilatkozott: a magyar szívet és az olasz tiszteletet láttuk

A magyar válogatott szövetségi kapitánya a szenvedéllyel és a hozzáállással elégedett volt az olaszok ellen.

Orbán Viktor csalódott az olasz-magyar meccs után: "nem volt szerencsénk"

Orbán Viktor megszólalt a hétfő esti magyar vereség után.

Kivették a vizes-vb programjából a magyarok egyik kedvenc versenyét

A FINA a kevés indulóval és a lebonyolítás költségeivel indokolta döntését.

Brutálisan kiütötték Mayweather testőrét - videó

Hiába volt 20 kilóval nehezebb ellenfelénél, esélye sem volt nyerni.

Minden erejét bevetve küzdött Horvátország,négyes döntő lett a jutalma

A horvát válogatott 3–1-re legyőzte idegenben Ausztria csapatát a Nemzetek Ligája hatodik fordulójában, ezzel megnyerte csoportját és bejutott a négyes döntőbe.

Szalai Ádám: Óriási lehetőséget szalasztottunk el, iszonyatosan csalódott vagyok

A magyar válogatottól búcsúzó Szalai Ádám köszönetet mondott a szurkolóknak és az edzői stábnak, de azt sem titkolta, csalódott az utolsó válogatott meccsén született eredmény miatt.

Szalai Ádám: Meg fogom bánni, hogy most ezt érzem, de nem tudok mit tenni

A búcsúzó csapatkapitány nagyon csalódott volt az olaszok elleni meccs után.

0

Bulvár

Semmi jóra nem számíthatunk: ezek Baba Vanga éjsötét jóslatai 2023-ra – Szörnyű, miket jövendöl a balkáni Nost...

Nem árt már most felkészülnünk arra, mik várhatnak ránk 2023-ban – egy biztos, a balkáni Nostradamus jóslatai közül már több is valósággá vált az elmúlt években.

Emlékszik a brit férfira, aki otthagyta a családját a befogadott ukrán menekültért? Szakított a nővel, mert eg...

Egy falba vágott kés és a rendőrség is előkerült a vihatos kapcsolatban.

Orbán Viktor: Ha Brüsszel nem adja ide, ami jár nekünk, máshová fordulunk

A kormányfő szerint Magyarország ma erősebb, mint a kommunizmus bukása óta bármikor.

Veszélyes baktériummal szennyezettek ezek a virslik, ne egye meg őket!

A listeria rendkívül veszélyes, akár vérmérgezés is lehet a szövődménye.

Videón Orbán Viktor grimaszai az ellenzéki felszólalások alatt

Többször Kövér Lászlónak kellett rendre utasítani a fideszes képviselőket a bekiabálások miatt. Az ellenzéki Gurmai Zita és Szabó Tímea megszólalásai mosolyt csaltak a miniszterelnök arcára, de Lukács László

Csapatostul pártolnak a vevők az Aldihoz és a Lidlhez

Nyájakban érkeznek a jó ár-érték arányú ajánlatokat kereső vevők a versenytársaktól az Aldi áruházaiba az Egyesült Királyságban, derül ki a vállalat beszámolójából és hasonló a helyzet a Lidllel is.

Dőlnek a szextabuk: „Megtörtént velem az elképzelhetetlen”

Mi az, amit soha az életben nem tennél meg? A Glamour felmérése szerint az első számú tabu a szex egy másik nővel, közvetlenül utána jön a szex egy apánk korabeli férfival. Megkértünk kilenc nőt, hogy meséljenek

Bicskanyitogató videó: kamerát szerelt anyja sírjához a férfi, megdöbbentő, kit leplezett le

Az elhunyt nő 43 éves fia szerelet fel egy kamerát a sírhoz, hogy kiderítse, mi történik szeretett anyja végső nyughelyénél.

0